Un remediu rapid și natural pentru durerea de cap. Valeriană cu miere

valerianamiere

Pentru cei care suferă de o durere de cap si doresc un remediu naturist, pot apela cu încredere la valeriana cu miere care te scapa de durere aproape imediat.

Pentru preparare aveți nevoie de o linguriță de pulbere din rădăcină uscată de valeriană și o lingură de miere de albine de salcam preferabil organică.

Cele două ingrediente se omogenizează și se consumă imediat.

Remediul este foarte eficient în cazul durerilor de cap, migrenelor, crizelor de nervi, agitației, insomniei (pe lângă remediul amintit, se consumă și o cană cu infuzie de flori de tei seara, înainte de culcare).

Valeriana este bogată în minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu), vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, PP, K), acizi grași esențiai omega-3, fibre și clorofilă, și are proprietăți tonice, remineralizante, antioxidante, antiinfecțioase, antiscorbutice, de purificare drenează fluidele din organism, are proprietăți laxative și diuretice, emoliente, răcoritoare și ușor cardiotonice.

Mierea de salcam conține un complex important de vitamine, printre care vitaminele A, C, K, D, complexul de vitamina B, calciu, magneziu, fier, cupru, mangan, zinc, siliciu, sulf, sodiu, potasiu, fosfor, săruri minerale, proteine, 12 aminoacizi (leucină, alanină, metionină etc.), zaharuri (fructoză, zaharoză, maltoză), acid pantotenic, acid nicotinic, acid folic, fermenti, enzime, antioxidanți, factori antibiotici și urme de polen.

Mierea are proprietăți cicatrizante, calmante, tonifiante, antibacteriene, antimicrobiene, antiinflamatorii, depurative, energizante, nutritive, biostimulatoare, laxative, regenerante, tonic cardiac și antioxidante.

sursa: frunza-verde.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *